Hae
Yhtä kuin

Voihan sunnuntai, 7 vinkkiä etäsuhteeseen

Noin 90% teistä seuraajistani ja blogin lukijoista vastasi Instagramissa esittämääni kysymykseen, että yksi teitä isoiten kiinnostavista aiheista on suhteet. Näin ollen, saamanne pitää ja ajattelinkin avata teille fiiliksiä tuoreeltaan näin sunnuntaina. Sunnuntaina, kun kumppanille on jälleen kerran täytynyt sanoa ”aja varovasti, nähdään viikon päästä”. Etäsuhteissa sunnuntait ovat tuplaten melankolisempia. Hyvästien jätössä tiivistyy 120 tunnetta yhteen halaukseen.

Miten olemme tähän mennessä pärjäilleet? Hyvin. Ikävä on tietysti jatkuvasti läsnä, mutta siihen jokseenkin vähän ehkä turtuukin. Pidämme kuitenkin arkisinkin hyvin yhteyttä toisiimme ja hyvät yöt toivotetaan tietysti jokaisena iltana (noooo, ellen ole nukahtanut sitten puhelin kädessä ennen toivotuksia.. Hah). Tutkin myös hieman muun muassa väestöliiton sivuilta vinkkejä etäsuhteiden tunneyhteyksien syventämiseen. Kaikesta lukemastani päätellen olemme toimineet aika pitkälti oppikirjamaisesti omassakin suhteessamme – papukaijamerkki ansaittu muru!

Ja nyt sitten niitä meidänkin käyttämiämme vinkkejä etäsuhteisiin, olkaa hyvät:

 

 • Keskustelkaa tulevaisuudesta, aikatauluista, toiveista ja haaveista. Kun tulevaisuuden suunnitelmat ovat suurin piirtein edes selvillä – olette samalla sivulla – se helpottaa kummasti mahdollista epävarmuutta.

 

 • Kirjoitelkaa myös perinteistä ”etanapostia”. Mikään ei ole ihanempaa, kuin postiluukusta tipahtava, aito ja oikea kirje. Kirje johon toinen on selvästi nähnyt vaivaa ja mahdollisesti kirjeessä saattaa olla myös ripaus oman kumppanin tuoksuakin mukana. Mmmm.

 

 • Keskustelkaa ihan arkisistakin asioista. Vaihtakaa kuulumisia siitä, mitä olette nähneet ulkona kävellessänne, mitä söitte lounaaksi, minkälaiset kengät laitoitte ja tuliko bussi ajallaan aamulla.

 

 • Sopikaa seuraava tapaaminen hyvissä ajoin. Helpottaa ikävöimistä, kun tietää mitä odottaa ja milloin taas tapaatte face to face.

 

 • Tehkää yhdessä arkisiakin asioita. Kun tapaatte, olette molemmat yleensä varmasti vapaalla. Kaiken hauskan pidon lisäksi on hyvä kuitenkin myös tyhjätä tiskikonetta yhdessä, laittaa ruokaa, imuroida ja pestä pyykkiä. Näin tutustutte toisiinne syvemmin myös ”tosi toimissa”. Sanotaan, että yhteen muuttaminen on etäsuhteiden yleisin kriisinpaikka – arkisten askareiden harjoittelu kannattaa!

 

 • Esitelkää toisillenne läheisimmät ihmisenne ja asuinympäristönne. Kävely molempien lähikortteleissa päästää teidät syvemmälle toistenne arkeenkin. On helpompi kuvitella toinen tekemässä arkisia juttuja, vaikka olisi itse satojen kilometrienkin päässä – kun toisen kertomat paikat ja ihmiset ovat itsellekin tuttuja.

 

 • Keksitää pieniä yllätyksiä. Oli se sitten toisen kotiovelle tilattu pizza tavallisena tiistaina, postikortti, yöllinen ääniviesti tai piilotettu pos it -lappu tyynyn alla. Sydämen pakahtumis vaara – LOVELOVELOVE.

 

Ja nyt. Nyt juon kupposen teetä, laitan tytölle iltapalan ja käymme iltatoimiin. Jälleen kaksin.

2 kommenttia

 1. Anni. K kirjoitti:

  Vaikeaa edes kuvitella millaista olisi olla etäsuhteessa tuon oman puolisoni kanssa. Varmasti haastavaa!

 2. Sara kirjoitti:

  Täällä toinen pariskunta etäsuhteessa, hyviä vinkkejä tuossa listattuna. Tärkeintä on pitää mieli avoimena ja sydän lämpöisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *