Hae
Yhtä kuin

Vielä ehdit: Karmaisevan helppo (ja gluteeniton) halloweenkakku

Halloween lähestyy kovaa vauhtia ja perheiden pikkuväet ainakin varmasti odottavat sitä kovasti. Toki ei mielestäni sovi unohtaa – että kyse on myös pyhäinpäivästä, vainajien muistamisesta. Kynttilän sytyttäminen pois menneille läheisille kuuluu näin ollen myös viikonloppuumme, kaiken hulinoinnin ja kreisizombisekoilujen lisäksi.

Olen huomannut, ettei vehnä – eivätkä valitettavasti monet muutkaan viljat sovellu enää hirveän hyvin elimistölleni. Siksi olen hitaaaaasti, mutta varmasti yrittänyt soveltaa ja opetella lemppariresepteistäni vähintäänkin gluteenittomia. Tässäpä niistä yksi, joka luonnistuu helposti myös perheen pienimmiltäkin. Tiikerikakku! Iisiä, jeps.

Tarvitset:

1,5 dl sokeria (Ketoilijoille karppisokerilla varmaan menisi tämä myös?)

125g voita

n. 3dl kookos-, taikka mantelijauhoja

0,5 tl psylliumia

0,5 tl leivinjauhoa

loraus maitoa

4 rkl kaakaojauhoa

Vaniljasokeria maun mukaan

Karkkimatoja, hämähäkkejä ym. ällöä

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi, lisää hieman sulanut voi joukkoon. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauho keskenään, lisää sitten taikinaan mukaan. Ota taikinasta noin 1/3 osa ja sekoita siihen kaakaojauhe. Halutessasi voit ottaa talteen myös vaniljaseoksen ja tehdä isomman osan kaakaosta. Laita taikina kerroksittain vuokaan ja paista noin 175` asteessa n. 40 minuuttia.

Kuorrutteen voit tehdä joko samoin, kuin mokkapaloille perinteisesti tai esimerkiksi sulattaa vain suklaata ja valuttaa ympäri ämpäri kakkua. Sitten vain heittelet hämähäkkejä, laitat matokarkkeja syövereihin ja suuta kohden!

 

 

Yksi kommentti

  1. Sirpa kirjoitti:

    Tämä näyttää herkulliselta! Täytyy laittaa ohje ylös muistiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *