Hae
Yhtä kuin

Loputon muutto, 5 vinkkiä: Näin karsit tavaraa kotonasi

Loputon muutto – siltä se ainakin tuntuu. Ensimmäinen steppi oli tietysti se, kun muutimme ylipäätään Raaseporiin. Seuraavaksi edessä olisi muutto vanhaan tallirakennukseen, jota parhaillaan kunnostamme. Tämä rakennus onneksi sijaitsee jo sentään lopullisessakin pihapiirissämme, sillä melkein sitä vastapäätä sijaitseekin jo alue, jonne rakentuu 1920-luvun hirsitalomme. Hirret odottelevat kevättä talvisuojassaan pihassa.

Toivoimme, että saisimme vähennettyä mahdollisimman paljon nyt tavaroitamme ja vaatteita, jotka ovet kulkeneet muutosta muuttoon mennen usein suoraan vain varastosta varastoon. Tilaajan meillä kyllä tontillamme riittäisi, mutta jotenkin olisi ihanaa, kun muuttokuorma olisi keveämpi. Ymmärrätte varmaan?

5 VINKKIÄ – NÄIN KARSIT TAVARAA KOtonasi

 

  1. Aloita tavaroista, joihin et ole kiintynyt

Esimerkiksi vanhat sanoma- ja aikakausilehdet, parittomat sukat ja kosmetiikka. Jos olosi käy kovin haikeaksi, ota tavarasta/asiasta valokuva muistoksi!

2. Käy tavarasi läpi kohde kerrallaan

Älä yritä turhaan käydä läpi koko asuntoa kerralla, tuloksena on usein vain suurempi sotku – ja sitten tahtoo vain kääriytyä sohvalle katsomaan leffaa… Valitse yksi osa-alue, esimerkiksi talvitakit ja käy ne läpi alusta loppuun kerralla. Jaksaa, jaksaa!

3. Aseta itsellesi urakan tavoite – ja palkinto, joka oikeasti motivoi.

4. Huolehdi säilytettäville tavaroille käytännölliset säilytyspaikat.

Kaikki tietävät, että tavaroiden summittainen tunkeminen siihen yhteen komeroon piiloon, ei ole kovin käytännöllistä. Hanki ennen urakkaasi esimerkiksi käteviä ja näppäriä kannellisia muovilaatikoita, jotka menevät tarvittaessa pinoon ja pieneen tilaan.

5. Ota muita mukaan!

Yhdessä ystävän tai perheen kanssa saat uutta näkökulmaa. Tarvitsetko todella 20 paria farkkuja tai 50 huulipunaa? 100 Muumimukia ja 40 pikkulusikkaa?

 

TSEMPPIÄ!

 

Ps. Lue myös: 6+1 pelastavaa siivousniksiä – Yhtä kuin (vaikuttajamedia.fi) 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *