Hae
Yhtä kuin

Grilli kuumana! Sis. marinadireseptin

Kesä rullaa jälleen mukavan paahteisena sateiden jälkeen ja pääsimme tastailemaan uutta grilliämme. Meillä oli entisessä asunnossamme jo niin huonokuntoinen grilli, että heitimme sen muutossa pois. Tänne uudelle asunnolle oli vanhat asukkaat jättäneet meille pienen pallogrillin, ja sillä menimme viime kesän, koska emme ehtineet laittaa piha-alueita muutenkaan vielä silloin kuntoon. Uuden grillin myötä mahdollisuudet kesäkokkailuun ovat nyt kivan hulppeat.
Tänä kesänä meillä on vihdoin luvassa heinäkuussa tuparitkin, vuoden asumisen jälkeen, heh. Mutta parempi nyt, kuin ei milloinkaan! Siksi onkin huippua, että meillä on laadukas grilli, jolla grillata vieraille kauniissa kesäillassa. Täytyy toivoa, että mahdollisimmman moni pääsisi paikalle.
Grillikauppa.comista löysimme tämän kätevän Mustang Dallaspaketin, johon kuuluu kolmen polttimen kaasugrilli, sivukeitin ja vielä grillaajan tarvikesettikin. Elämme näin kesällä hyvin kiireistä aikaa ja kalenterit huutavat punaisena, joten tahdoimme ehdottomasti säästää aikaa, ja valita meidän takapihallemme kokonaisen grillauspaketin.

Grillasimme mm. maissia, sieniä, kasviksia, kanaa ja makkaraa. Jasse on kehitellyt kanoille oman ”salaisen” marinadin grillaukseen, ja paljasti nyt ohjeen teillekin. Vuhuu!

1 rkl öljyä
  3 rkl valkoviinietikkaa
 3 rkl soijakastiketta
3 rkl appelsiinimehua
 1 rkl sinappia
 3-5 tippaa Poppamiehen Ahjoa
 Kourallinen ruohosipulia

Lapsiperheenä arvostamme grilleissä erityisesti nopeutta. Kuuma kesäpäivä ja nälkäinen, kiukkuinen taapero on huono yhdistelmä hitaan grillin kanssa. Tämä Mustangin grillimme yllätti positiiivisesti juurikin muun muassa nopeudellaan. Syömään päästiin todella nopeasti.

On myös kätevää, että grillissä on ovellinen kaappi, jossa voi säilyttää kaiken tarpeellisen grillausvälineistön. Meillä on suunnitteilla pientä kesäkeittiön tapaista, mutta ainakin toistaiseksi tällainen säilytystila grillissä on todella tarpeellinen. Toistaiseksi myös nuo ovet saaneet olla taaperoltamme rauhassa, vaikka muuten hän availeekin aivan kaikki kaapit sisällä! Vähän etukäteen asiaa jännitin, mutta ilmeisesti ne saavat olla nyt sitten rauhassa. Huhh.

Kesällä maistuvimmat kesäjuomat on mielestäni helpointa valmistaa ihan itse. Kannuun vain vettä ja mieluisia hedelmiä, taikka marjoja ja kasa jäitä. Jossain oli myös vinkki kesäjuhliin, että tällaiset kannut voi asettaa pöytiin myös kukkamaljakoiden sijaan. Täytyy kyllä laittaa testiin!

Tuossa grillissämme on myös tosiaan sivukeitinkin, kuinka kätevää! Ei tarvitse erikseen mennä keittelemään mitään sisälle, ja myös erilaiset jälkiruoat, kuten letut, syntyvät näppärästi ulkosalla. Suomen kesä on niin himskatin lyhyt, että miksi tuhlata sitä sisällä? Lettujen paistosta saa mukavasti vaikkapa pienen ohjelmanumeronkin pystyyn juhlissa.

Me herkuttelimme lopuksi mm. legendaarisilla suklaabanaaneilla, jotka lienevätkin kaikille helpot ja tutut jälkkärit. Pikkutytsylle toki riitti ihan pelkkä banaani ilman suklaatakin. Ja tietysti myös hurja määrä kesän ykköshedelmää, vesimelonia, kruunasi aterian päätöksen.

Kyllä kuulkaas tää grillaus vaan tekee kesästä kesän!


* Yhteistyössä Grillikauppa.com

8 kommenttia

 1. Niina/Kuiskauksia-Blogi kirjoitti:

  Lapsiperheessä grillin nopeus tosiaan on valttia! 😀 Marinadi vaikuttaa tosi hyvältä. Täytyykin pistää se muistiin, kun liian usein tulee käytettyä samoja reseptejä, eikä kiireessä tule etsittyä uusia. Jatkuisipa nämä kelit näin kesäisinä, niin pääsisi taas grillaamaan. 🙂

 2. Anniina kirjoitti:

  Täytyypä laittaa marinadiresepti ylös, uudet ideat grillaukseen on aina tervetulleita 🙂 Hyvältä näyttää uusi grilli, meillä on vaan pieni, vähän säälittävä sähkögrilli parvekkeella 😀

 3. MINI kirjoitti:

  Meillä grillataan paljon ja uusi grilli pitäisi hankkia, meillä on vielä käytössä raksa-aikainen pallogrilli. Täytyy testata tuota marinadia, kuulostaa herkulliselta!

 4. Juulia S. kirjoitti:

  Vaikuttaapa hyvältä tuo teidän grilli! Meillä kanssa grillin osto jäi viime kesänä muuton jälkeen, saa nähdä tuleeko se viimein tänä kesänä hankittua. 😀

 5. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Todellakin on! Kukaan ei nauti, jos vieressä huutaa nälkäinen lapsi! 😀

 6. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Kannattaa laittaa ylös, on aika herkullinen 🙂 Ja haha, pääasiahan on se grillaus, mutta toki voidaan suositella kovasti tuota meidän omaa, ja etenkin grillikauppa.comia!

 7. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Kannattaa uutta etsiessä vilkaista tuota grillikauppa.comin tarjontaa, paljon vaihtoehtoja! 🙂

 8. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Se on kyllä osoittautunut varsin hyväksi peliksi! 🙂 Kannattaa ihmeessä teidänkin tutkailla, löytyiskös tuolta teillekin sopiva grilli 🙂 Meilläkin kesti tosiaan yli vuoden hankkia uusi, että parempi nyt kuin ei milloinkaan 😀

Kommentointi on suljettu.