Hae
Yhtä kuin

Ruusukaalipaistos ja pestopyörykät (bring me some wine)

Häpeäkseni myönsin pari päivää sitten ystävälleni, etten ole koskaan tehnyt itse mitään ruusukaalista. Olen kyllä maistanut joskus aikoinaan, mutta muuten en ole sen kanssa ollut enempää kontaktissa. Pidän itseäni suhteellisen paljon kokkailevana, joten näin pian 29-vuotiaana koin tämän asiaksi, joka täytyi välittömästi korjata. Ruusukaalit, täältä mä tuun. Vielä kun pikaisella kauppareissulla silmiin pisti tarjous, jossa sai ruusukaaleja pussillisen eurolla – pidin sitä selvänä kohtalona. Jes. Sitten vain etsimään sopiva resepti ja siitä soveltamaan jotain, kuten tapanani on.

Valmistukseen kului kokonaisuudessaan aikaa vain noin 40 minuuttia, ei paha.

  1. Tee pyörykkä taikina. Tähän voi toki käyttää myös valmiita kasvispyöryköitä tai tehdä vaikka härkiksestä pyöryköitä. Mini pyöräytti pikkukuumeessaan meille perus jauhelihapyörykät. Eli jauhelihaa, kananmuna, valkosipulia, persiljaa, suolaa, mustapippuria ja lisäyksenä tomaattipyreenloppu. Tässäkin vaiheessa taikinaan voi sekoittaa myös jo pienen määrän pestoa halutessaan.
  2. Halkaise ruusukaalit pitkittäin ja pilko joukkoon erilaisia paprikoita, tomaatteja, sipulia.. kaikkea hyvää. Huuhtele.
  3. Laita ruusukaalit ja kasvikset leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Muotoile pyörykkätaikinasta noin 30 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin.
  5. Ota pelti uunista, nostele pyörykät kasvisten joukkoon ja paista vielä 15-20min.
  6. Asettele lautasille ja heittele joukkoon herkullista pestoa. Halutessasi, tuore mozzarella kruunaa annoksen.

Me syötiin nämä tällä tavalla, mutta kaveriksi sopisi loistavasti esimerkiksi itse tehnyt lohkoperunat tai juuresranskikset. Oh nom nom. Peston voisi myös kunnon kokkina tehdä ihan itse. Sehän ei ole edes vaikeaa, mutta sen verran laiska olin tuon pienen kuumepotilaan kanssa, että mentiin nyt tutun turvallisella, valmiilla vihreällä Pirkka pestolla. Tyttö RAKASTAA sitä. Siksi sitä löytyy lähes aina.

Ps. It tasted so good, so could someone bring me some wine?

2 kommenttia

  1. Ritva kirjoitti:

    Täällä toinen, joka ei ole tehnyt ruusukaalia. Jokohan sitä myös testaisi, hyvältä näyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *