Hae
Yhtä kuin

Vuokrakaksion eteisen muodonmuutos, osa 1/2

Paljon riittää tekemistä vuokrakaksiossani, yli 60 neliötä täynnä mahdollisuuksia. Olen todella kiitollinen, että olen löytänyt niin mukavan vuokraisännän, että hän antaa minun toteuttaa toiveitani ja visioitani. Meillä onneksi myös ”mätsää” sisustusmaku siinä mielessä hyvin yhteen, että värimaailmoista ei ole tarvinnut yhtään huolehtia. Laastit, höyhenet, mattamustat – kaikki fine.

Tähän alkuun ihanan järkyttävä puhelinkuva eteisen lähtötilanteesta. Eteisessä vallitsee sellainen lämpöisen vaalea värimaailma, ehkä lähellä sellaista kermaisen tai beigehtävän valkoista, jossa siellä täällä kulumaa ja jälkiä. Toivoin saavani toteuttaa eteiseen tehosteseinän, ja sen myös sain.  Tapani mukaan, kärsimättömänä, en vielä irroittanut listoja eteisestä, joten tiedossa on vielä aika paljon loppuun maalaamista ja siistimistä. En silti malttanut olla jo näyttämättä teille tätä muutosta ennen loppuun fiksaamista. Tämä on niin KIVA! Olen muutostani saakka haaveillut tästä ja nyt se on viimein jo melkein kondiksessa. Jos ei nyt lasketa vielä muiden seinien maalaamista ja sitten murheena on myös tietysti 80-luvun palapeili, johon olen luonut sellaisen hyvin hankalan viha-rakkaussuhteen. En tiedä luopuako. Järkikin toki sanoo, että roskiin.. Mutta en tiedä. Pitää sulatella. Se on tiedättekö niin järkyttävä, että on jo jopa aika cool. Jollain kieroutuneella tavalla.

Ison maton kanssa kävi niin, että tilasin sen alun perin toisesta paikasta ja odottelin turhaan peräti kuukauden sitä. Lopulta pyysin rahani takaisin ja tilasin tuon Ellokselta, parissa päivässä sain sen kotiovelle. Huoh, olisimpa heti tilannut sieltä. Toki maton hinta oli ehtinyt myös pudota mukavasti odottelun aikana ja lopulta sainkin sen lähes puoleen hintaan. Ei huono. Taulu puolestaan löytyi joskus parilla eurolla kirpparilta (löytö!) ja kuvastaa hyvin musiikkimieltymyksiäni ja kertoo täten asukkaasta kivasti kättelyssä.

Penkki on RUOKO Designen ja sain sen serkultani ja tädiltäni tupaantuliaislahjaksi – olen siitä hyvin kiitollinen. Serkkuni oli nähnyt tuon penkin jo aikoja sitten asuntomessuilla ja heti ajatellut, että se näyttää aivan minun tyyliseltäni. Miten oikeassa hän olikaan! RAKASTAN sitä. Penkin paketissa oli myös lappu, jossa lueteltiin käyttötarkoituksia sille, yksi niistä oli ”hipsteröintiin”.

    Paljon riittää tekemistä, siistimistä ja fiksaamista – mutta matka on ainakin jo alkanut. Haaveile 3 kuukautta, toteuta parissa tunnissa.

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hyvältä näyttää! Itselleni viimeisin sisustusidea oli liitutaulutarraa keittiön seinälle – yllättävän kivalta näyttää vaikka itse sanonkin 😀

 2. Mari kirjoitti:

  Vaikuttaa kivalta uudistukselta :). Kauniita yksityiskohtia!

 3. Marjo kirjoitti:

  Onnea uuteen kotiin! Mukava kuulla, että vuokraisännän maku menee yksiin oman kanssa ja antaa sinulle aika vapaat kädet tehdä muutoksia. Usein vuokranantaja antaa aika tiukat raamit saa tehdä asunnossa. Näyttää kivalta tuo tumma seinä ja pidän myös tuosta kirpparitaulusta.
  Tsemppiä projektiin!

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Onnea paljon uuteen kotiin! Hienoa, että saat toteuttaa omia juttuja asunnossasi. Lopputulos on todella hieno. Hyvä sinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *